Verslag van de Sjoelclub.......zaterdag 23 februari 2013Rond half negen werden we door Marcel en zijn trouwe viervoeter ontvangen met een kop koffie. De sjoelbak stond al klaar, deze was met aardappelmeel alvast geprepareerd voor de competitie die deze avond plaats gaat vinden.
Aanwezig zijn Gerwin, Ronald B., John S., Jorden, Ronald v. A. en natuurlijk Marcel. Helaas konden John N. en de beide Rob's niet, deze hadden verplichtingen elders. John N. heeft wel gezorgd voor de aanwezigheid van het nodige bier waarvoor dank!

Na de koffie begon het spektakel, Ronald v. A. werd vooraf gezien als de belangrijkste uitdager van Marcel. Marcel behoorde in een ver verleden tot de top van het Nederlandse sjoelen, Ronald had daarom 's middags nog zijn laatste training genoten ter voorbereiding.

De eerste ronde (ieder 5 beurten) werd echter ruimschoots gewonnen door Marcel met 676 punten, een gemiddelde van 135,2 per beurt, eenmaal zelfs de maximale score van 148 punten. Meestal is het veel opschepperij en gepraat in de ruimte maar ditmaal heeft Marcel laten zien dat hij toch kwaliteiten bezit en heeft hij bewezen een zeer goede sjoeler te zijn.
Zeer professioneel en gedreven staat hij achter de bak en gooit de steentjes er volgens een waterdicht systeem achter elkaar door de poortjes. Wanneer Marcel deze zelfde gedrevenheid, motoriek en tactiek weet te krijgen bij het tafeltennis zou hij misschien ooit in de toekomst tot het eerste team toe kunnen treden. Ik heb wel wat lichtpuntjes gezien.

Ondanks Ronald v. A. zijn gedrevenheid om Marcel enigszins partij te kunnen geven moest hij zowel John S. en Gerwin nog voor zich dulden. Om het verschil tussen Marcel en de rest nog maar eens duidelijk te maken, John S. had na vijf beurten 459 punten, een gemiddelde van 91,8 punten.

Het nodige bier was al rijkelijk gevloeid en de eerste ronde met hapjes (in totaal zo'n 150 stuks!! deze avond) was geweest. Nu was het tijd voor Studio Sport, hierna zouden we nog een ronde doen.

Deze ronde hebben we ieder 4 beurten gegooid, uiteraard won Marcel weer, ditmaal met een gemiddelde van 130,5 punten. Beide Ronald's wisten nu een tweede plaats te behalen, beiden met een gemiddelde van 91 punten.
Het was ondertussen bijna 2 uur 's nachts en tijd om naar huis te gaan. Eenieder was dusdanig enthousiast geraakt na in aanraking te zijn gekomen met deze 'sport', dat er tijdens de eerstvolgende ledenvergadering een voorstel ingediend zal worden om van T.T.V. Warnsveld een combi vereniging te maken.

Deze zal dan gaan heten T.T.&.S.V. Warnsveld, we hebben te maken met vergrijzing binnen onze vereniging en dit is een mooie manier om het ledenaantal te blijven continueren en misschien zelfs uit te breiden. Marcel zou diverse clinics kunnen geven en mensen enthousiasmeren, voor hem ook leuk om eens ergens met kop en schouders boven uit te steken. Marcel, bedankt voor de gastvrijheid en de 'les' die je ons gegeven hebt!


 • 28-11-2012: NIVELLERING…..


 • Vele veranderingen zijn de laatste maanden op ons afgekomen. Na de verkiezingen in september werd in korte tijd een nieuw kabinet gesmeed. De resultaten zijn inmiddels bekend met nogal wat onrustige reacties tot gevolg. Het bindmiddel van de hernieuwde strategie is nivelleren, de verschillen tussen ons allen terug brengen opdat een ieder ook eerlijke kansen krijgt, aldus onze landsbeleidsbepalers. Op het een juiste weg is, zullen we binnen een aantal jaren ervaren.
  Dat deze nivellering ook binnen TTV Warnsveld op een zo duidelijke wijze is doorgevoerd is al even opzienbarend. Daar waar traditioneel de verhoudingen helder waren met een voor iedereen begrijpelijke teamindeling staat al jarenlang vast. Maar met de nieuwe nivelleringsdrang zijn de verhoudingen plotseling veranderd. Ons vlaggenschip is afgedaald naar een voor hen teleurstellende 3e klasse positie. Omdat de groei van de lagere teams reeds is ingezet met talentvolle 3e, 4e en 6e klassers liggen de kansen voor iedereen open.
  Het Bestuur heeft nu de zware taak om langs objectieve maatstaven een ieder de kans te geven zich te profileren. Ikzelf zou opteren voor een vorm van "trials", waarbij er geen excuses tellen, het rubber niet als excuses aangevoerd kan worden, de stressbestendigheid niet in woord en gebaar maar in resultaten wordt afgemeten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zo kan het zomaar zijn dat een 4e klasse speler in de "trials" potentiele toppers naar huis speelt en zich een plek verwerft in het nieuwe "dreamteam"!
  Geacht Bestuur, neem uw verantwoordelijkheid en daag iedereen uit op een eerlijke manier (geen flauwekul met punten vooraf, rekenmethodes en overig geneuzel) de nieuwe verhoudingen van vers bloed te voorzien!

  Succes allen, prettige feestdagen en een succesvol 2013 toegewenst

  Ping Peng Pong


  12 november 2012

 • WEDSTRIJDSPANNING?  De competities naderen hun einde, de balans wordt langzaam maar zeker opgemaakt. Waar het ene team spectaculair startte, had het andere team meer tijd nodig om naar zijn niveau toe te groeien. Plezier en sportiviteit vormen in principe de basis voor succes binnen onze sport. Echter, naarmate de eindfase nadert merk je dat het ene team meer opgewassen is tegen stress en andere elementen die de sportprestatie kunnen beïnvloeden.

  Team 5 is wel de meest duidelijke exponent van zichzelf blijven en langzaam maar zeker toegroeien naar mogelijk zelfs de ultieme beloning, het kampioenschap. Met onze 'die hards' Arie, Michael, Jorden en Ronald (Bergman) presteren zij in de 6e klasse steeds beter en zal de spanning tot de laatste speeldag in tact blijven. Ik zou zeggen: "komt dat zien" op maandag 19 november als dit team de allesbeslissende wedstrijd tegen Gelvandria spelen. Steun en support voor hen zal wel eens de doorslag kunnen geven.

  Daarentegen is bij team 1 de stress en spanning ontegenzeggelijk vijand nummer 1. Onrustige gebaren, rollende ogen en vanzelfsprekend anderen verantwoordelijk houden voor het missen van een beslissend punt. Om de lachers nog meer op hun hand te krijgen was zelfs een wegrollende bal van tafel 2 (team 3) de oorzaak van alle kommer kwel. Met nog veel meer ergernissen naar collega teams in verband met rumoer rondom de tafel werd een dreigende nederlaag vooral toegeschreven aan verstoring van elders aan het adres van "dreamteam" Warnsveld.

  Tsja, wat moet ik hier nu van zeggen. Omgaan met spanning, jezelf tijdig ontspannen en mentaal jezelf als uitgangspunt nemen is een ware kracht, zie team 5. Succes schrijf je toe aan jezelf, bij verlies is dit niet anders. De komende weken zullen we zien wat de verschillende teams presteren. Heidi, onze charmante kantinemevrouw is gewaarschuwd. Voor je het weet heeft zij het biertje niet goed getapt, de deur niet netjes geopend of de drankjes linksdraaiend in plaats van rechtsdraaiend geserveerd. En dat allemaal om een eenvoudig gemiste bal……. Ja, het moet niet gekker worden!

  Ping Peng Pang


 • 23 oktober 2012

 • 'LOOK A LIKE' DANNIE CHRISTIAN GESIGNALEERD IN WARNSVELD!!!!!  De laatste weken speelt zich een nieuw fenomeen af in Warnsveld. Met name bij TTV Warnsveld gedragen zich leden, spelers en recreanten zich van oudsher bijzonder, overdreven, hectisch en soms zelfs anti-sociaal. Echter, het plezier staat voorop en competities worden in de regel fanatiek gespeeld.

  Overgewaaid vanuit de tennissport is regelmatig een 'geluid', een 'kreun', een 'tsjakka', een 'yes' waargenomen.
  Soms lukt het allemaal minder en dan wemelt het van de verwensingen jegens henzelf zoals "sukkel', 'klojo' of 'prutser'.
  Tot zover niet schokkend. Echter, sinds kort heeft TTV Warnsveld een speler van team 1 die naast zijn positieve prestatiecurve tegenstanders tot razernij brengt.
  Bij ieder geslaagd balletje volgt er een kortstondig HOP. In eerste instantie leek het een spontane reactie na een nog mooier geslagen bal, maar gezien de herhaling van deze uiting is de irritatiegrens bij vriend en vijand ruimschoots overschreden. Tegenstanders zoeken in competitieboeken op of dit soort juichkreten toegestaan zijn, en zo ja, waar ligt de grens? Inmiddels barst onze grote vriend van het zelfvertrouwen, hij straalt, lacht, maakt zich breed, loopt niet maar huppelt.
  'HOP' is inmiddels een begrip, maar gezien de alsmaar toenemende prestaties van onze team 1 speler permitteert hij zich zelfs een dubbele 'HOPHOP'. Wat hier precies de bedoeling van is, is onduidelijk, maar dat hier extreem veel provocatie en intimidatie vanuit gaat is helder.

  Tegenstanders en clubgenoten krimpen ineen, bang geworden van zoveel pressie en overmacht. Slechts de huidige clubkampioen lijkt zich niet zoveel aan te trekken van deze performancedrill.
  De vraag is nu waar HOEBA' blijft. Het kan niet uitblijven dat bij de volgende winst en fraai gespeelde ballen het overwinningsritueel wordt uitgebreid met HOEBA HOP HOP.
  In dat geval verwacht de schrijver een waar 'Schlagerfestijn'.

  Ter afsluiting stel ik mijzelf de vraag: welke metamorfose ondergaat onze kanjer nog? Ik kan slechts de hoop uitspreken dat onze topper zichzelf blijft, clubgenoten en tegenstanders respecteert en hen gewoon een hand geeft en groet.
  Het wordt hoop ik niet gekker. Ik kruip mijn bed in, het is alweer laat. De gedachten laten mij niet los: 'ALS RONALD NU MAAR GEEN LIMBURGER WORDT MET ZO'N ACCENT..wie het weet mag het zeggen!

  PING PANG


 • Februari 2012

 • Guidetti ook in Warnsveld gesignaleerd...  Geen sportkatern kun je openslaan, geen sportprogramma op TV is te zien of de naam valt wel, John Guidetti. Zijn roem snelt hem nu reeds vooruit, zo zit de opportunistische sportwereld en in het bijzonder de voetbalwereld eruit. Zo snel als sterren of sterren in spe kunnen vallen worden zij ook opgehemeld alsof zij God zelf kunnen zijn of worden. Ik werd er persoonlijk een tikkeltje onpasselijk van de laatste weken, het was voor en het was na Guidetti. Ik heb de van Dale er nog op nagekeken of Guidetti soms een werkwoord was geworden, want dan hoor je er echt bij. Je zou dan Guidetten krijgen. Zo van 'zullen we vandaag met zijn allen eens gaan guidetten' maar godzijdank zijn de taalvaardigen onder ons met beide benen op de grond blijven staan en bleef de naam Guidetti beperkt tot extreme sportfanaten.

  In de tafeltenniszaal van TTV Warnsveld is goed te zien wat Guidetti heeft losgemaakt bij onze Feyenoord sympathisanten. John Nijhof, John Scholing en Arie Bosman lopen de laatste weken als een pauw zo trots door de zaal. Snap overigens niet waarom Arie Arie heet. Noem je toch gewoon John. Het is namelijk John Guidetti, John Nijhof, John Scholing, John Bosman. Arie , dat staat toch veel beter en je voelt je direct een ster!
  Naast de trots van onze wonderboy's zie je ook wonderbaarlijke gedragingen. In gelijkenis met John Guidetti zie ik John Nijhof van diezelfde rare bewegingen maken bij een gescoord punt. Weglopen met 2 rondjes in de handen, gelijkend op een bril of de arm met een snelle direct achterwaartse beweging demonstreren met een luidruchtige juichkreet. Wat mij betreft is dat meer een imitatie van Lee Towers, ook een Rotterdammer, maar een kniesoor die daar op let. John Scholing vraagt tegenwoordig bij binnenkomst in de kleedkamer eerst na wat de andere favoriete betaald voetbalclubs hebben gedaan, wetende dat hij daarna vol trots kan melden dat "zijn club" weer heeft gewonnen en de weg naar de top heeft hervonden.

  En dan Arie (alias John Guidetti), opwinding, trots, winst, eigenlijk alle emoties maken zich meester van Arie als Feyenoord heeft gewonnen, maar deze komen nog niet in de buurt van zijn mooiste emotie, namelijk dat zijn Feyenoord boven 020 staat. Arie, het is je van harte gegund, maar geniet van je eigen succes ongeacht de prestaties van je grootste concurrent. Kijk in dat opzicht naar een verenigingsgenoot uit de meest zuidelijke plaats in Gelderland. Deze jongen vertoont eigenlijk ook losereigenschappen door zijn eigenwaarde te halen uit een overwinning van zijn cluppie jegens hun concurrent uit iets Noordelijker gelegen plaats. En dat 31 jaar van verliespartijen, nou ja.. een kinderhand is snel gevuld.

  Over 020 gesproken. Het blijft daar maar spoken in onze hoofdstad. Zij worden niet de landskampioen naar verwachting. Wel zullen zij de kampioen worden van het conflict, of whatever van de juridische gevechten. Oplossingen zoeken is niet aan hen besteed. Toevallig was ik vandaag in Amsterdam en ik vernam dat er weer een nieuw conflict dreigt. Onze verlosser Johan wil dat de filosofie van zijn gedachtengoed tot in iedere tentakel van de organisatie Ajax wordt uitgedragen. Nu is de kantinejuffrouw overspannen afgehaakt omdat zij het in haar hoof had gehaald bij de AH wat suiker van het huismerk te kopen voor de kopjes koffie. Nee, onze Johan wil dat er grondig wordt nagedacht of de suiker in de koffie wel duurzaam verantwoord is. Kiezen we bij Ajax voor de supermarktsuiker of steunen we in de Ajax stijl de NOVIB. Of moeten we als Ajax biologisch afbreekbare ofwel fairtrade suiker in al onze producten verwerken.
  Maar Amsterdammers kunnen nog verder gaan want nu blijkt dat men ook wil discussië ren over het soort suiker, moeten we rietsuiker nemen, of toch bastaardsuiker. En ja, u voelt 'm al, indien we als Ajax zijnde kiezen voor bastaardsuiker kiezen we dan voor witte of voor bruine bastaardsuiker. Ja, zo zijn we een jaar verder, wordt Ajax roemloos tiende en drinken potentieel kantinebezoekers het kopje koffie aan de overkant, bijvoorbeeld in de heerlijke sfeervolle kantine van Feyenoord.

  Alle Guidetti's nog aan toe, we dwalen af. Tot slot merk ik op dat binnen de TTV Warnsveld er maar 1 Guidetti is en dat is onze eigen Arie (John) Bosman die de gelijkenis met John Guidetti probleemloos kan doorstaan. Ook jij Arie, 3 x scoren door 3 partijen te winnen. Je vergat alleen ook 3 vingers op te steken. Volgende keer niet schromen, wij zijn trots als vereniging zijnde dat wij ook een echte GUIDETTI in onze gelederen hebben. TOP ARIE, een clean sweap en ga door waar je goed in bent, winnen dus! Je bent een voorbeeld voor al die blaaskaken waar zij ook vandaan komen!
  Ping Pang Pong